Medarbetare

Headlight International består av flera partner och advisors samt administrativ personal. Våra konsulter har alla gedigen chefsrekryteringserfarenhet från en rad olika branscher. Vi har olika specialområden, vilket gör att vi kan erbjuda en bredd som täcker de flesta industrier och funktioner.

Om du önskar skicka oss din meritförteckning, ber vi dig ta en direktkontakt med en av våra partners. Titta på respektive konsults profil via länken till höger, för att finna den för dig mest relevanta kontaktpersonen. Det går också bra att skicka till info@headlightinternational.com.

Peter Gullström

Peter Gullström

FOUNDING PARTNER

Peter Gullström grundade Headlight International AB under hösten 2000. Peter har arbetat med chefsrekrytering sedan 1991 på firmor som Korn/Ferry International och Nicholson International.

Han har arbetat med rekrytering av ledningsgrupps- och styrelsebefattningar inom alla branscher och typer av bolag. Peter var medlem i den globala branschföreningen AESCs European Council mellan 2009 och 2019. Peter är civilekonom från Stockholms universitet. 

Erik Bodin

Erik Bodin

Partner

Erik Bodin har en gedigen bakgrund från rekrytering och search från ett antal olika organisationer och funktioner. Han kommer närmast från Alumni global, dessförinnan arbetade han som Talent Acquisition Partner på Voi Technology. Innan dess var han under ett antal år i olika roller på Korn/Ferry International och Mercuri Urval. Under åren har han arbetat med uppdragsgivare inom många olika branscher, men är framför allt inriktad på tillverkande industri och Tech. Han har i grunden en examen från Umeå Universitet (MSc. i Ledarskap och Organisation).
Sophie Lempert-Sjö

Sophie Lempert-Sjö

Partner

Sophie kommer närmast ifrån Alumni Global där hon under fjorton år arbetat med uppdragsgivare inom olika branscher, men framför allt med inriktning på den finansiella sektorn så som Investmentbolag, PE-bolag och Storbanker. Hon har utvecklat en spetskompetens avseende rekrytering av CFOs och chefsjurister. Sophie har i grunden en examen från Linnéuniversitetet (M.Sc. i Ledarskap och Organisation) och har även arbetat som Internationell Exportrådgivare och affärsutvecklare i flera år för både Svenska Exportrådet (nuvarande Business Sweden) samt Danska Ambassadens handelsavdelning.
Magnus Ling

Magnus Ling

SENIOR ADVISOR

Magnus har lång erfarenhet från operativa positioner i ett flertal bolag där han varit ytterst ansvarig för HR-frågor och sedermera VD. Fram till 2020 var han VD och Generalsekreterare för Svenska Turistföreningen STF, och dessförinnan var han VD för Industri- och Kemigruppen inom Svenskt Näringsliv. Magnus har tidigare varit Personaldirektör för Astra Zeneca, SAS samt Statoil. Magnus, som i grunden har en Master i Internationell Ekonomi, sitter även i styrelserna för bl.a. AB Göta Kanalbolaget, Perimed AB och Sveriges HR Förening.

Christoffer Nordqvist

Partner

Christoffer Nordqvist har närmast drivit egen konsultverksamhet inom organisations- och ledarskapsutveckling inom ramen för Wilford Leadership, men arbetade dessförinnan i drygt 20 år med chefsrekrytering på etablerade firmor som Accord Group Executive Search och Compass. Han har sin bas i Linköping, men arbetar med uppdrag över hela Sverige. Christoffer har arbetat med rekrytering av ledningsgruppsbefattningar inom de flesta branscher, men mestadels inom den tillverkande industrin, IT-branschen och offentlig sektor. Han har även egen ledar- och styrelseerfarenhet. Christoffer är utbildad socionom samt är certifierad i ett antal verktyg för personbedömning, team- och ledarskapsutveckling.

Richard Tersander

Partner

Richard har en gedigen erfarenhet inom HR och rekrytering i synnerhet i olika globala bolag, organisationer och departement, bl a SEB, Ericsson, Dell, internationella Röda Korset, UD och närmast från Skanska där han arbetat med ledar- och specialistrekrytering till stora projekt. Han har erfarenhet från flera branscher både som anställd och konsult. Dessutom har han arbetat inom Executive Search för bl a Korn Ferry International. Richard har en fil kand från p-linjen Stockholms universitet och är certifierad i personlighetstesterna Map, Matrigma, Talent-Q och Predictive Index.

Charlotte Wetterlundh

Partner

Charlotte Wetterlundh anslöt till Headlight International som Partner under våren 2024. Hon har lång och gedigen erfarenhet som executive search konsult, coach och som rådgivare till ledningsgrupper och styrelser. De senaste 10 åren har hon arbetat på KornFerry med executive search till ledande positioner för både svenska och internationella uppdragsgivare inom olika branscher. Charlotte har en Bachelor of Science i beteendevetenskap och kommunikation från Lunds universitet och är internationell certifierad coach (ICF-ACC). Hon har varit en mångårig medlem av juryn för Sveriges främsta ledarskapspris, Årets Ledare.

Tina Kindvall

Office manager

Tina Kindvall är kontorsansvarig till Headlight International AB från januari 2022.

Tina har lång erfarenhet av service, administration och marknadsföring och kommer närmast från White & Case Advokat AB. Innan dess arbetade hon många år på Svenska McDonald’s huvudkontor i olika roller, allt från receptionist till marknadsassistent.

Johan Göthberg

SENIOR ADVISOR

Johan Göthberg har arbetat som VD i ett antal bolag i olika branscher och skaffat sig värdefulla erfarenheter från förändringsarbete, ledarskap och politik.

Som VD för Investors dotterbolag Novare Academy ansvarade han för att bygga upp en verksamhet som stödjer nätverk och utveckling för ledare inom sfären.

Johan är mycket intresserad av försäljningsarbete, vilket har varit ett genomgående tema under hans arbetsliv. Det stora intresset för människor kombinerat med försäljningsintresset har flera gånger under karriären fört in honom i projekt och verksamheter ämnade åt utvecklingsarbete i allmänhet och individuell utveckling i synnerhet.

I dessa projekt som ofta funnits i närheten av akademin, bl a under åren på Handelshögskolan i Stockholm Executive Education, har Johan kombinerat sitt intresse för affärer med intresset för lärande och förändring. Det stora nätverk som byggts upp är ett väsentligt verktyg i det nuvarande uppdraget som partner på Lindström & Göthberg.

Johan bor i Sörmland på en liten gård och är månskensbonde. Utöver gården och familjen är det stora intresset allt som har med historia att göra.

Peter Kullberg

SENIOR ADVISOR

Peter Kullberg påbörjade sin yrkesverksamma bana som specialist, med inriktning på kapitalförvaltning för stiftelser och institutioner. Redan efter några år så blev ledarrollen en naturlig del av vardagen och han har över 20 års erfarenhet av ledarskap i olika former och på olika nivåer inom den finansiella sektorn.

Hans drivkraft som ledare utgår från att se andra människor lyckas i sina utmaningar och växa med uppgiften. Peter har en examen från Handelshögskolan i Göteborg som han kompletterat med en finansanalytiker-utbildning och en rad olika ledarutbildningar bl a Investors program för seniora ledare inom Wallenbergsfären.

Peter har ett stort och genuint intresse för stiftelser och filantropi. Det yttrar sig bland annat genom engagemang i ett tiotal styrelser för stiftelser och föreningar som arbetar med allmännyttiga ändamål. Han har under åren byggt upp ett mycket omfattande nätverk utifrån den svenska västkusten.

Fritiden tillbringar han gärna tillsammans med familjen och i närhet till havet, på Bohusläns salta klippor, på tennisbanan eller med utförsåkning i alpin terräng.